Uncategorized

Кавер верзија на “Есен во мене” во изведба на Панчо

By September 22, 2017September 28th, 2017No Comments

Чест и задоволство ни е со вас да ја споделиме информацијата за најновиот проект на ДНК, односно изработката на кавер верзијата за евергрин класикот “Есен во мене” испеана од феноменалната Елена Ристеска, а сега во изведба на Панчо ДНК. Темата, која годинава слави 10 години од издавањето, всушност му е една од омилените на Панчо, па оттука и идејата истата да ја отпее.

Година нумерата слави точно 10 години од нејзиното издавање, па заедно со нашиот продуцент Лазар Цветкоски решивме да го прославиме љубилејот на малку поинаков начин. Од срце сме им благодарни на Дарко Димитров (кој е композитор на оригиналната верзија ) и Елена Ристеска за укажаната доверба и дозвола да направиме unplugged варијанта на оваа безвременска балада. Се надеваме дека ќе ви се допадне. Уживајте!” – вели Панчо.

Музиката и аранжманот на оригиналната верзија се на Дарко Димитров, додека текстот го потпшува Калиопи.